Kaffe Webshop

Fra bær til tørrede bønner

Picking
Fermatation
Sorting
Pulping
Drying

1. Plukning

5. Tørring

2. Sortering

3. Pulpning

4. Afvaskning

Slider

1. Plukning 

Plukningen starter på det stadie, hvor bærene har skiftet fra grøn til en dyb rød farve. Under høsten kan der dagligt være op til 400 plukkere beskæftiget. En kombination af god løn, respektfuld og positiv vejledning fra vores supervisors sikrer, at kun de røde, modne bær bliver plukket.

2. Sortering

De fyldte sække af nyplukkede bær transporteres til fabrikken i løbet af kort tid.

3. Pulpning 

Så snart de modne kaffebær er ankommet, bliver de hældt i en opsamlingsbeholder og kanaliseret ind til afvaskningsanlægget, der adskiller bærkødet fra selve kaffebønnen. De frasorterede rene bønner bliver herefter kanaliseret videre til forskellige fermenteringstanke.

4. Afvaskning-Fermentering

Fermenteringen er færdig, når slimhinden omkring bønnen er nedbrudt og let kan vaskes af med ferskvand. Denne proces overvåges konstant for at sikre, at der ikke sker nogen form for overfermentering. Når processen er afsluttet, bliver bønnerne vasket grundigt i vaskekanalen.

5. Tørring

Endelig bliver de våde bønner fordelt på vores tørringsborde, hvor fugtindholdet i bønnen gennem soltørring og under konstant kontrol, reduceres til 11-12 %. Partierne holdes nøje adskilt, netop for præcist at kunne afgøre, hvor den bedste kaffe på farmen kommer fra. Herefter bliver bønnerne omhyggeligt håndsorteret, så kun de bedste anvendes til videre forarbejdning og ristning.